آموزش phpmyadmin وردپرس بخش چهارم

با سلام خدمت دوستان عزیز وردپرسی!

پیرو مقالات پیشین که در آن به نحوه کار با دیتابیس وردپرس پرداختم در سه بخش به معرفی نام جداول و توابع استفاده شده در دیتابیس وردپرس، ویرایش و مدیریت جداول دیتابیس وردپرس و نحوه بک‌آپ گرفتن از دیتابیس وردپرس پرداختم که با مراجعه به هریک از انها می‌توانید این سری آموزشی را دنبال کنید.

حال در بخش چهارم از این مجموعه آموزش دیتابیس وردپرس در دکتر وردپرس قصد دارم تا به نحوه درون‌ریزی و یا همان import در دیتابیس وردپرس و نحوه بهینه‌سازی آن بپردازم، پس تا انتها همراه باشید.

آموزش phpmyadmin وردپرس

آموزش phpmyadmin وردپرس
آموزش phpmyadmin وردپرس

دیتابیس وردپرس نیز مشابه هر سیستمی نیاز مداوم به مدیریت دارد که بتوانید آن را بهینه کرده و به صورت استاندارد از آن استفاده نمایید. هنگامی که از دیتابیس خود یک نسخه بک‌آپ تهیه می‌کنید و قصد دارید تا آن را در سایت دیگری و یا حتی در محیط لوکال درون‌ریزی کرده و تغییراتی را اعمال کنید از بخش Import  می‌توان این کار را انجام داد.

حتما بخوانید، آموزش phpmyadmin وردپرس، توابع وردپرس

آموزش درون ریزی دیتابیس وردپرس

اگر همت کرده‌اید تا فایل دیتابیس خود را درون ریزی کنید مشابه تصویر زیر ابتدا به بخش phpmyadmin سایت خود مراجعه کرده و سپس بر روی گزینه import کلیک کنید.

restore-wordpress-database
آموزش درون ریزی دیتابیس

پس از کلیک بر روی گزینه ایمپورت وارد بخشی مشابه تصویر زیر خواهید شد که در ان می‌بایست فایل دیتابیس خود را که با فرمت sql. می‌باشد را انتخاب کرده و آپلود نمایید.

restore-wordpress-database-select
آموزش تصویری درون ریزی دیتابیس وردپرس

همانطور که در تصویر نیز مشاهده می‌کنید فایل دیتابیس خود را انتخاب کرده و سپس از بخش charset آن را بر روی حالت UTF-8 قرار داده و در نهایت بر روی Go کلیک کنید و منتظر بمانید تا بسته به حجم آن در دیتابیس آپلود شود.

حتما بخوانید، آموزش phpmyadmin وردپرس، مدیریت جداول وردپرس

پس از آپلود موفقیت آمیز و بدون مشکلی در یک کادر سبز رنگ با پیغام موفقیت آمیز بودن عملیات مواجه خواهید شد که در غیر اینصورت باید بررسی کرده و مجددا اقدام به درون‌ریزی کنید.

آموزش بهینه سازی دیتابیس وردپرس

در مقالات پیشین از دکتر وردپرس به معرفی راه‌هایی برای بهینه‌سازی دیتابیس در وردپرس پرداختم که با استفاده از آنها می‌توانید تا حجم دیتابیس خود را از اطلاعات زاید حذف کرده و آن را بهینه کنید.

دیتابیس وردپرس نیز مانند هر سیستم دیگری نیاز به بهینه سازی دارد،‌اگر خاطرتان باشد برای بهینه سازی کامپیوتر خود هرازگاهی با استفاده از ابزار Defragment اینکار را انجام داده‌اید، دیتابیس وردپرس نیز دقیقا مشابه همین کارکرد را خواهد داشت.

حتما بخوانید، آموزش phpmyadmin وردپرس ، بک‌آپ گرفتن از دیتابیس

همینطور که در حال نوشتن مطالب و نصب افزونه و استفاده از سایر چیزهایی که برای سایت لازم است دارید به همین منوال دیتابیس شما شلوغ شده و در بیشتر موارد اطلاعاتی که اضافه هستند و نیازی به انها ندارید به ان اضافه می‌شود، پس لازم است تا آن را به روش زیر بهینه سازی کنید.

برای حل کردن این مشکل کافی است پس از مراجعه به phpMyAdmin، همه ی جداولتان را با کلیک بر روی لینک Check All انتخاب کنید و سپس در پایین صفحه از منوی باز شونده ای که عنوان With Selected دارد، گزینه ی Optimize table را انتخاب نمایید.

optimize-wpdb
آموزش بهینه سازی دیتابیس وردپرس

انجام این کار باعث می‌شود تا دیتابیس شما حجم کمتری داشته باشد و کویری‌های آن نیز سریعتر اجرا شوند که در نهایت با افزایش محسوس سرعت رو‌به‌رو خواهید شد. اما اگر فکر می‌کنید که این کار سودی ندارد باید بدانید که در یک تجربه‌ای که شخصا داشتم، دیتابیسی که دارای 158 مگابایت حجم بوده و به مدت یک سال هیچگونه بهینه‌سازی بر روی آن انجام نشده بود پس از بهینه سازی به حجم 72 مگابایت کاهش یافت، حال این را در نظر بگیرید وقتی سایتی با حجم بالاتر و بزرگتری از اطلاعات دارید چه اتفاقی رخ خواهد داد.

شاد باشید..

امتیاز شما برای این مقاله
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.