آموزش غیرفعال کردن Google AMP در وردپرس

آیا می خواهید که Google AMP را در وردپرس غیرفعال کنید؟ وب مستران بسیاری پس از فعالسازی Google AMP در وب سایت خود تصمیم میگیرند به دلایل مختلفی پس از مدتی این قابلیت را غیرفعال کنند. در حالی که غیرفعال کردن Google AMP به همین راحتی نیست. باید طبق قوانین خاصی این کار را انجام دهید، که در این آموزش وردپرس به این موضوع می پردازیم.

آموزش غیرفعال کردن Google AMP در وردپرس

آموزش غیرفعال کردن Google AMP در وردپرس

صفحات بهینه شده ی موبایل یا AMP، یک قابلیت منبع باز (اپن سورس) است که در راستای افزایش سرعت و مرور بهتر صفحات سایت در موبایل می باشد. این کار به وسیله ی خدمات صفحات با کمترین کدهای HTML و جاوا اسکریپت صورت می پذیرد. این قابلیت اجازه می دهد که محتوا بر روی کش Google AMP نگهداری شود. سپس گوگل این نسخه کش شده را به کاربران زمانی که آنها بر روی آدرس صفحات کلیک می کنند، به سرعت نمایش می دهد.

اما بسیاری از مدیران سایت ها، وبلاگ نویس ها قابلیت Google AMP را غیرفعال کرده اند. آنها پس از غیرفعال کردن Google AMP، دلایل انجام این کار را به اشتراک گذاشته اند. برای مثال یکی از وبلاگ نویسان مشهور، به این صورت بیان کرده است که با غیرفعال کردن Google AMP، تغییرات محسوسی در ترافیک ماهیانه ی خود مشاهده نکرده است. پس از غیرفعالسازی ۴ محتوای تازه منتشر کرده که بازدید بالا و خوبی داشته اند.

حال در ادامه به برخی از مشکلات Google AMP اشاره می کنیم، که به صورت زیر است:

کاهش شدید نرخ تبدیل

AMP مجموعه محدودی از دستورات  HTML و JS است. در این حالت کاربران نمی توانند در این نسخه کارهایی همانند عضویت و پر کردن فرم ها و … را انجام دهند.

کاهش بازدید کاربران موبایل

Google AMP سایت، مواردی همچون نوار منوی اصلی، سایدبارها و راه های نمایش ویژگی های محتوا را ندارد که این موضوعات سبب کاهش بازدید کاربران موبایل می شود. کاربران موبایل پس از خواندن نسخه ی AMP سایت، می توانند به راحتی با زدن علامت ضربدر از وب سایت خارج شده و به گوگل بازگردند.

مشارکت کمتر کاربران سایت

اگر در بعضی از وب سایت ها دقت کرده باشید، معمولا بر اساس مشارکت کاربران خود، به فعالیت شان ادامه می دهند. این مشارکت می تواند در زمینه ی رتبه دهی به مطالب، اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی و … باشد. اما در صورت استفاده از Google AMP، مدیران سایت به سختی می توانند از مشارکت کاربران شان بهره ببرند.

پس از بیان برخی از مشکلات Google AMP،این سوال احتمالا به ذهن شما می رسد که باید این قابلیت را در سایت خود غیر فعال کرد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که بستگی به وب سایت شما دارد و باید جنبه های مختلف آن را در نظر بگیرید. اگر بیشتر کاربران سایت شما، کاربران موبایل هستند، بهتر است که از قابلیت Google AMP استفاده کنید. اما اگر با فعالسازی Google AMP، نرخ تبدیل هم کاهش پیدا کرده باشد، بهتر است که این قابلیت را غیر فعال نمائید.

اما بر خلاف باورهای عمومی، غیرفعال کردن Google AMP، باعث جریمه شدن سایت نمی شود. بلکه شاید با افزایش سرعت و عملکرد نسخه ی موبایلی سایت در این زمینه به رقابت با سایر وب سایت ها بپردازید. حال در ادامه باهم به بررسی روش غیر فعال کردن این قابلیت می پردازیم.

روش غیر فعال کردن Google AMP در وردپرس

در وردپرس افزونه های متعددی برای استفاده از قابلیت Google AMP وجود دارد که همه ی این افزونه ها یک هدف را دنبال می کنند. در قدم اول باید به بخش افزونه ها بروید و افزونه Google AMP را که نصب کرده اید، غیرفعال نمائید. در این صورت قابلیت Google AMP در سایت شما غیر فعال می شود.

سپس در قدم دوم به تنظیم ریدایرکت ها می پردازیم. با غیرفعال کردن Google AMP، فقط نسخه های AMP مقالات را از سایت شما حذف می کند، که تنها انجام این کار کفایت نمی کند. مخصوصا اگر شما بیش از یک هفته از این قابلیت در سایت خود استفاده می کنید.

به این دلیل که گوگل نسخه های کش شده وب سایت را همچنان نگهداری می کند و این نتایج در گوگل نمایش داده می شود. حال برای رفع این مشکل باید کاربران موبایلی که می خواهند نسخه ی AMP مطالب را مطالعه کنند، به نسخه های عادی سایت ریدایرکت شوند. برای تنظیم این ریدایرکت دو روش در پیش رو دارید که در ادامه این دو روش را باهم بررسی می کنیم.

روش اول: استفاده از افزونه ریدایرکت وردپرس: پس از نصب و فعالسازی افزونه Redirection، باید به بخش ابزارها و Redirection بروید. سپس با صفحه تنظیمات Redirection روبرو می شوید که باید این تنظیمات را به صورت زیر انجام دهید:

Source URL: در کادر این بخش باید عبارت زیر را وارد کنید:

/(.*)\/amp

Target URL: در این کادر همچنین باید آدرس موردنظرتان را به صورت زیر وارد کنید:

http://example.com/$1

سپس تیک گزینه ی Regex را زده و گزینه ی Redirections را از بخش group انتخاب کنید. در نهایت برای پایان تنظیمات بر روی Add Redirect کلیک کنید.

روش دوم: تنظیم ریدایرکت با استفاده از htacces.: اما بجای استفاده از افزونه ریدایرکت می توانید از فایل htaccess. برای تنظیم ریدایرکت کاربران استفاده کنید. بدین منظور به هاست خود مراجعه کنید و سپس فایل htaccess. که در روت هاست می باشد، را پیدا کنید. سپس کد زیر را به این فایل اضافه کنید:

// Redirect AMP to non-AMP 
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} (.+)/amp(.*)$
RewriteRule ^ %1/ [R=301,L]

حال با ذخیره سازی تغییرات می توانید به نسخه های AMP مقالات خود مراجعه کنید و بررسی کنید که این ریدایرکت به درستی صورت می پذیرد یا خیر.

آموزش این بخش به پایان رسید و شما با کمک توضیحات فوق می توانید Google AMP را در سایت خود غیر فعال کنید.
موفق و پیروز باشید

امتیاز شما برای این مقاله
1 نظر
  1. گمنام می گوید

    سلام ممنون از آموزش خوب شما
    طبق آموزش پیش رفتم ولی ریدارکت اشتباه می شود و دلیلش را تقریبا می دانم
    اول اینکه url سایت بنده به این صورت است: /%http://example.ir/post_id%/%postname
    و نسخه amp آدرس آن به این صورت است: /%http://example.ir/amp/post_id%/%postname
    الان من باید در کادر اول و کادر دوم در افزونه ریدارکت به چه صورت آدرس بدم که به مشکل برطرف شود.
    خواهشا در صورت امکان زودتر پاسخ دهید.
    با تشکر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.