تاثیر لینک سازی داخلی بر سئو وردپرس

در این مقاله قصد دارم تا به بحث در رابطه با تاثیر لینک سازی داخلی بر روی سئوی سایت بپردازم و به عواملی که می توانند باعث افزایش تاثیر این فاکتور از سئو شوند اشاره ای داشته باشم، پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

تاثیر لینک سازی داخلی بر سئو

لینک های داخلی یکی از موارد مهم On Page Seo است.استفاده از لینک های داخلی بخصوص برای سایت های محتوا محور، دارای اهمیت بیشتری است.

از نظر علمی چرا لینک داخلی مهم است؟

همانطور که می دانید موتورهای جستجویی نظیر گوگل به صورت روزانه و در ساعاتی مشخص سایت شما را مورد بررسی قرار می دهند، به همین دلیل است که قریب به اتفاق بزرگان سئو بر این باورند که بروزرسانی و آپدیت سایت نیز می بایست در زمان های مشخص و به صورت مداومی باشد. اگر شما پستی هر روز قرار دارید تا پستی در سایت خود منتشر کنید پس بهتر است که در یک ساعت مشخصی از روز باشد.

حال با این اوضاف وقتی خزنده گوگل، وارد صفحه از سایت شما می شود، و به محتوای مثلا درباره آموزش بهینه سازی داخلی سایت می رسد، لینک های دیگری در بین متن شما به سایر صفحات سایتتان می بیند که کاملا به مطلب مورد نظر در سایت شما مرتبط است. لذا خزنده وارد آن لینک می شود و محتوای آن لینک را هم مورد بررسی قرار می دهد. نتیجه آن این است که خزنده ها به خوبی ساختار سایت شما را درک می کنند و همه مطالب شما را به سرعت بررسی و فهرست (index) می کنند و شما ربات و خزنده ها را به مدت طولانی تری در سایت خود مشغول می کنید و همین امر باعث خزش بیشتر آن ها در سایت می شود و به عبارت دیگر با این کار شما آنها را واردار به بررسی بیشتر سایت خود می کنید!

حال بیایید که همان خزنده را به عنوان یه کاربر و بازدیدکننده سایت در نظر بگیریم؛ عینا همین اتفاق برای کاربر نیز می افتد. وقتی کاربر مطلبی را در سایت شما مشاهده می کند، در همان حین، چند لینک دیگر که برای او مفید است را مشاهده می کند، و حداقل آن این است که آنها را در یک تب جدید باز می کند تا در زمان دیگری آن را مطالعه کند. در نتیجه شما کاربر را هم مشغول و جذب می کنید و در نتیجه علاوه بر آنکه bounce rate سایت شما کاهش می یابد(بهبود می یابد) ،سایت شما از انجا که کاربر بیشتر در سایت شما گشت و گذار کرده است، در خاطر کاربر باقی می ماند و در برندینگ و شهرت سایت شما به شدت موثر است.

همچنین Bold کردن لینک های داخلی و یا با رنگ متمایز کردن، به شکلی که در یک نگاه، بتوان تشخیص داد، که کدام عبارت ها و کلمات لینک هستند، در نرخ افزایش کلیک روی لینک های داخلی تأثیر گذار است.

باورهای غلط: یکی از باورهای غلطی که بین وبمستران شایع شده این است که، تغییر رنگ لینک ها در سئو تاثیر دارد. در این مورد باید متذکر شویم که این مورد هیچ تاثیری بر سئو ندارد، چرا که موتورهای جستجو فایل هایی همچون CSS و جاوااسکریپت را مورد بررسی و خزش قرار نمی‌دهند.

استفاده از لینک های مفید پر طرفدار مثل دسته های محبوب و گروه هایی که کاربران زیادی به دنبال آن هستند، نمایش مطالب تصادفی، نمایش مسیر صفحه فعلی به صورت لینک و ساختار یافته (navigator یا همان نقشه سایت برای کاربر – اینکه کاربر اکنون در کجا قرار دارد: خانه > آموزش پایه سئو…) و از همه مهم تر، لینک های مطالب مرتبط در پایین هر مطلب، از دیگر روش های ایجاد لینک های داخلی است.

یکی از مزایای مهم دیگر لینک های داخلی، انتقال اعتبار بک لینک های شماست. فرض کنید همین صفحه به عنوان مطب مفید یا هر به هر دلیل دیگری در صفحه ای از سایتی دیگر لینک شده است. در نتیجه این صفحه یک امتیاز/اعتبار از سایتی دیگر گرفته است. حالا لینک های داخلی که در همین صفحه هستند، نیز به دلیل بک لینک های این صفحه، دارای اهمیت بیشتری می شوند و در نتیجه، اعتباری که از بک لینک های این صفحه به این صفحه منتقل شده است، بین لینک های داخلی این صفحه هم تقسیم می شود. همچنین از آنجا که ربات ها و خزنده ها به خاطر بک لینک های این صفحه، بیشتر وارد این صفحه می شوند، لینک های داخل این صفحه نیز، به همان اندازه توسط ربات ها بازدید می شود. اگر هم پیج رنک ها به روز شوند، لینک های داخلی، نقش مهمی را در پیج رنک گرفتن صفحات داخلی و در نتیجه صفحه اصلی، ایفا می کنند. (پیج رنک ابتدا از بیرون سایت به داخل سایت منتقل می شود و سپس از لینک های داخلی، به همه صفحات پخش می شود).

اما چه زمانی لینک ندهیم؟

کاربر را خسته نکنید! به صورت کاملا طبیعی لینک داخلی بدهید. اگر یک بار یک کلمه یا عبارت مرتبط را لینک کردید، دیگر برای بار دوم و سوم در همان پاراگراف چه نیازی است که لینک باشد؟!

به صورت کلی هیچ فرمولی وجود ندارد که چقدر لینک در صفحه شما باشد. قانون آن طبیعی بودن است. یعنی تنها لینک سازی هایی را انجام دهید که کاملا با مطلب نوشته مورد نظر شما در ارتباط است. اگر واقعا می طلبد که که عنوانی را در مطلب خود بیش از یک بار لینک کنید، این کار را بکنید. این نکته را هم به یاد داشته باشید که، لینک داخلی را برای کاربر ایجاد کنید نه برای موتور جستجو و گوگل و کلا خزنده ها. همان اندازه ای که لینک های داخلی شما برای کاربر مفید و غیر آزار دهنده باشند، موجب رضایت خزنده ها هم خواهند بود.

در بسیاری از سایت های ایرانی دیده شده است که کلمه “سایت” را به عنوان لینک داخلی، به صفحه اصلی سایت خود لینک می کنند، این کار تا حدی خوب است اما برخی وبمستران پا را فراتر از این نهاده و این کار را هم در هر جای متن تکرار می کنند و فکر می کنند که کار اصولی انجام می دهند. این کار فقط و فقط over optimization هست و هیچ فایده دیگری را برای شما به دنبال نخواهد داشت. به جرئت می توان گفت که کلمه “سایت” به هیچ دردی نمیخورد! آن هم به صفحه نخست!

لینک داخلی همونطور که اشاره کردیم، باید طبیعی و به جا باشد و از تکرار بیش از حد آن هم جلوگیری کنید. .(مگر اینکه واقعا به خاطر کاربر، تکرار مفید کرده باشید).

اگر تا کنون لینک های داخلی را بی اهمیت می دانستید بهتر است تجدید نظر کنید. تأثیر لینک های داخلی ممکن است محسوس نباشد اما وقتی در کنار فاکتور های دیگر سئو قرار می گیرد تأثیر خود را به صورت غیر مستقیم نشان می دهد.

چه عواملی باعث افزایش تاثیر سئو در لینک سازی داخلی می شود؟

همانطور که اشاره کردیم یکی از عوامل این است که طوری لینک سازی کنید که آمار کلیک بر روی لینک خاص را تا جای ممکن بالا ببرید. که یکی از راه های آن تغییر رنگ لینک است تا کاربر برای کلیک بر روی آن مجذوب شود.

این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که bold کردن لینک نیز به طور مستقیم تاثیر خود را دارد، البته همیشه خاطرتان باشد که  بولد کردن متن توسط تگ <strong> انجام گرفته باشد. البته وردپرس در بروزرسانی اخیر خود که داشته این امکان را به صورت پیشفرض در آن قرار داده است.

نکته‌ای که حتما باید آن را مدنظر قرار دهید این است که به  هیچ عنوان لینک‌های داخلی خود را با تگ nofollow قرار ندهید. چرا که با اینکار در واقع شما به موتورهای جستجو می‌فهمانید که من حتی به لینک‌های سایت خودم هم اعتماد ندارم! خب وقتی شما به لینک‌های خود اعتبار نمی‌دهید نباید انتظار داشته باشید موتورهای جستجو نظیر گوگل به آن‌ها اعتبار بدهند.

برای لینک‌سازی داخلی نیاز نیست که حتما عنوان مطلبی که می‌خواهید به آن لینک دهید با کلمه‌ای که قابل کلیک است(انکر تکست) یکی باشد؛ نکته مهم آن است که آن عبارت در واقع بیانگر مطالب صفحه مورد نظر شما باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
5 نظرات
  1. محمد می گوید

    این سخن کاملا اشتباهه که ربات ها CSS و جاوااسکریپت رو خزش نمی کنند. خود گوگل سایت رو پس از بارگزاری کامل بررسی می کنه که در اون فایل های CSS و JS اعمال شده باشند. اصلا CSS یک جزء اصلی از سایته که حتما توسط ربات ها بررسی می شه. در غیر این صورت میشه با CSS عناصر صفحه رو جابجا کرد و به کلی ربات ها رو فریب داد

  2. سید محمد قائمی می گوید

    سلام وقت بخیر. یک سؤال: تعداد لینک هایی که داخل یک نوشته قرار می دهیم ، در رتبه گرفتن آن نوشته مؤثر است. بعضی ها ادعا می کنند اگر داخل یک مطلب کمتر لینک بگذاریم و از مطالب دیگر به آن لینک بدهیم ، رتبه بهتری کسب میکند.
    با تشکر

    1. مصطفی خوری نژاد می گوید

      اینکه شما مطالب مرتبط سایتت رو به هم دیگه وصل کنی خیلی خوبه و ایجاد یک شبکه میکنه که موتور جستجو رو در بهتر دیدن سایتت کمک کنه. پس زیاد به فکر تعداد لینک هایی که میزاری نباش فقط سعی کن لینکی که میزاری حتما مرتبط با مطلبت باشه

  3. آکام می گوید

    با عرض سلام و ادب ، بنده وقتی مطلبی منتشر میکنم بعد از چند ساعت عنوان اون مطلب رو داخل گوگل سرچ میکنم اون مطلب رو پیدا نمیکنم ، اما وقتی کنار عنوان مطلبی که سرچ کردم اسم سایت رو هم مینویسم اون مطلب فراخوانی میشه و در لینک 1 گوگل نشان داده میشود ، این قضیه مربوط به لینک سازی ضعیف سایت است ؟ برای همه مطلب اینجوری نیست ، بقیه مطلب بعضی در صفحه 1 و بعضی در صفحات 2 و 3 نشان داده میشوند و از Fetch as google هم استفاده میکنم . ممنون میشوم راهنمایی فرمایید که چه تغییراتی لازم است اعمال کنم که همه ی مطالب در گوگل نشان داده شوند ، بدون استفاده کردن از اسم سایت . سپاس گزارم

    1. عباس صادقی می گوید

      درود، مطالب و محتوای صفحاتتون رو افزایش بدین و مطالب به صورت اختصاصی تهیه کنید بعد از مدتی نتیجه مطلوب رو خواهید گرفت؛ پیشنهاد می‌کنم از دوره آموزشی سئو سایت استفاده کنید.
      موفق باشید:)

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.