۵ اشتباه رایج در سئو وردپرس
۵ اشتباه رایج در سئو وردپرس عنوان مقالهای است که در آن قصد دارم تا به معرفی ۵ مورد از اشتباهات رایج که در بین کاربران و وبمستران وردپرسی وجود دارد بپردازم که بیشتر این کاربران از این موارد غافل شده و باعث میشوند که سایت آنها به میزان لازم بهینه نباشد.
در این مقاله از دکتر وردپرس قصد دارم به معرفی ۵ اشتباه رایج در سئو وردپرس وردپرس بپردازم که با رعایت این موارد قادر خواهید بود تا سایت بهینهتری داشته باشید.
۵ اشتباه رایج در سئو وردپرس
بیش از ۹۵ درصد کاربران برای جستجو در رابطه با موضوع خاصی در سایتها به گوگل مراجعه کرده و با رسیدن به نتایج مناسب چند مورد از آنها را کلیک کرده و وارد لینک نوشته و صفحه مورد نظر میشوند. همین موضوع باعث میشود تا ارزش بیشتری بر روی میزان بهینه بودن وبسایت خود قائل شده و ترافیک بیشتر خود را از این طریق دریافت کنیم، چرا که هزینه کمتری در قبال این نوع ترافیک پرداخت میکنید، البته این هزینه به صورت پرداختی نیست!
حال برای اینکه بتوانید از این نوع ترافیک به صورت مناسب استفاده کنید لازم است تا سایت خود را بهینه کرده و در صفحه اول گوگل باشید چرا که بیش از ۷۵ درصد کاربران به صفحات بعدی از نتایج مراجعه نمیکنند.
۱- عدم استفاده از کلمات کلیدی در URL صفحات
همانطور که میدانید پس از نصب و راهاندازی وردپرس ساختار پیوند یکتا در آن به صورت پیشفرض بوده و صرفا شامل آیدی صفحه مورد نظر میباشد که این نوع پیوند یکتا اصلا مناسب نیست و باید از پیوند یکتایی استفاده کنید تا از کلمات و عبارات مرتبط با صفحه در آن استفاده شده باشد.
بنابراین در اولین اقدام نسبت به تغییر پیوند یکتای وردپرس اقدام کنید و نوع پیوند یکتای خود را ترجیحا بر روی نام نوشته قرار دهید که در آن از عنوان صفحه و نوشته مورد نظر استفاده شده باشد. برای انتخاب بهتر پیوند یکتا پیشنهاد میکنم مقاله انتخاب بهترین ساختار پیوند یکتار در وردپرس را مطالعه کنید.
حال پس از انتخاب ساختار مناسب هنگام ویرایش و ایجاد نوشته جدید با استفاده از دکمه ویرایش پیوند یکتا که در زیر فیلد عنوان نوشته قرار دارد سعی کنید تا از پیوند یکتایی استفاده کنید که شامل کلمات کلیدی استفاده شده در عنوان نوشته و محتوای آن باشد، به این ترتیب شانس بیشتری برای قرارگیری در نتایج بالاتر خواهید داشت.
۲- عدم استفاده از نقشه سایت، XML
نقشه سایت حکم راه برای موتورهای جستجو را دارد و با استفاده از آن قادر خواهید بود تا به عنوان یک رهبر و راهنما برای موتور جستجو نقش داشته باشید. بنابراین در اقدام بعدی سعی کنید تا به این موضوع بپردازید و از نقشه سایت برای مسیردهی موتور جستجو به صفحات مختلف سایت استفاده کنید.
وقتی در وبسایت خود صفحات مختلفی را ایجاد میکنید تا زمانی که لینکی از صفحه ایجاد شده در هیچ یک از صفحات شما وجود نداشته باشد و به آن اشاره نشده باشد موتور جستجو قادر به یافتن آن نخواهد بود، علت اینکه در محتوای نوشته همیشه گفته میشود تا از لینکسازی داخلی استفاده کنید همین موضوع میباشد تا ارزش تمامی صفحات خود را به میزان لازم بالا ببرید.
بنابراین داشتن نقشه سایت میتواند این موضوع را آسانتر کرده و دسترسی موتور جستجو به کلیه صفحات سایت را فراهم نماید. لذا برای این مورد از مقاله ساخت نقشه سایت در وردپرس استفاده کنید.
۳- عدم استفاده مناسب از برچسب مطالب
یک سایت بدون دستهبندی را تصور کنید، چنین وبسایتی درست مشابه یک صندوق آرشیو و بایگانی پرونده دانش آموزان میباشد که به جای استفاده از پوشه برای هر دانش آموز ما کلیه مدارک دانشآموزان را با بینظمی تمام در یک کشو قرار دهیم. پس برای یافتن کلیه مدارک یک دانشآموز به مشکل بر میخوریم و قادر به دسترسی آن نیستیم.
استفاده از برچسب و دستهبندی در وردپرس نیز به همین صورت میباشد. برچسبها به عنوان یک شاخص در وردپرس عمل میکنند و ما را قادر خواهند ساخت تا همانند دستهبندی مطالب اقدام به دستهبندی مطالب با ساختار دلخواه کنیم.
اگرچه در گوگل تاثیر مستقیم و موثری از نظر سئو برای استفاده از برچسب وردپرس وجود ندارد، اما از آنجایی که سهم بسیاری از نتایج بر اساس عنوان و محتوای توضیحات متا ارائه میشوند از این نظر قادر خواهید بود تا مطالب خود را از طریق برچسب به موتورهای جستجو معرفی کرده و در نهایت در اختیار کاربران قرار دهید.
۴- عدم استفاده از وبمستر گوگل
استفاده از گنسول گوگل دقیقا حکم اتاق فرمان را برای شما خواهد داشت و هرچه الزامات و پیامهای مرتبط در آن را بررسی کرده و تمرکز مداوم بر روی آن برای بررسی و آنالیز وبسایت خود داشته باشید قادر خواهید بود تا از یک استراتژی مناسب در وبسایت خود استفاده کنید.
استفاده از کنسول جستجوی گوگل به شما کمک خواهد کرد تا گوگل درک درستتری از صفحات وبسایت شما داشته باشد و همانطور که در مورد دوم در این مقاله ذکر شد با معرفی نقشه سایت به گوگل از این طریق میتوانید این دسترسیپذیری را آسانتر کنید.
بررسی مداوم نقشه سایت گوگل نیز باعث خواهد شد تا کلیه پیامهای خطا را بررسی کرده و در صدد رفع آنها اقدام کنید.
۵- عدم استفاده از آنالیز و آمار
بیشتر کاربران صرفا به تعداد بازدیدهای سایت خود بسنده کرده و در پایان هر روز بررسی میکنند که چه میزان بازدید نسبت به روز، ماه و سال قبل داشتهاند. اما باید بدانید که بررسی آمار صرفا بازدید نبوده و باید در آن به بررسی سایتها و موتورهای جستجویی که کاربران از طریق آن وارد وبسایت شدهاند بپردازید.
علاوه بر این میبایست صفحاتی که دارای بیشترین بازدید و کلمات کلیدی که بیشترین ترافیک را برای شما فراهم میکنند را استخراج کرده و با کار بر روی آن و بالاتر بردن ارزش آن صفحات، سایر صفحات خود را نیز در انها لینک کرده و ارزش آنها را نیز در موتور جستجو بالاتر ببرید.
شاد باشید..