انتخاب افزونه مناسب فروشگاه وردپرس با ووکامرس و Edd

انتخاب افزونه مناسب فروشگاه وردپرس از موارد مهمی است که باید در حین راه‌اندازی فروشگاه محصولات مجازی به طور دقیق آن را بررسی کنید تا به انتخاب درست و جامعی برسید.

در این مقاله از دکتر وردپرس قصد دارم تا به بررسی افزونه فروشگاه ساز ووکامرس و Edd بپردازم که برای خیلی از کاربران سوال است که برای ساخت فروشگاه محصولات دیجیتال از کدام یک از این افزونه‌ها استفاده کنیم. چرا که هر یک از آنها برتری خاصی نسبت به یکدیگر دارند.

انتخاب افزونه مناسب فروشگاه وردپرس با ووکامرس و Edd

انتخاب افزونه مناسب فروشگاه وردپرس با ووکامرس و Edd
انتخاب افزونه مناسب فروشگاه وردپرس با ووکامرس و Edd

بسیاری از وبمستران هستند که بدون توجه به این مسئله سایت وردپرسی خود را راه‌اندازی کرده و بعد از گذشت ماه‌ها فعالیت یکبار تصمیم به تعویض افزونه فروشگاهی خود می‌گیرند، این کار به معنای واقعی یعنی شروع دوباره از صفر، چرا که کلیه لینک‌ها و رتبه کسب شده از موتورهای جستجو از بین خواهد رفت.

اگر بخواهید که با استفاده از سیستم مدیریت محتوای محبوب وردپرس وبسایت فروشگاهی خود را راه اندازی کنید با دو افزونه معروف ووکامرس (WooCommerce) و ایزی دیجیتال دانلود (Easy Digital Downloads) در این زمینه مواجه خواهید شد که البته هر دو می‌توانند سایت شما را به یک فروشگاه قدرتمند تبدیل کنند.

اساس کار افزونه ووکامرس برای محصولات فیزیکی می‌باشد اما قابلیت این را هم فراهم کرده است تا بتوان محصولات دانلودی نیز در آن برای فروش قرار داد، اما در مقابل افزونه Edd صرفا برای محصولات دانلودی بوده و اگر بخواهید که محصولات فیزیکی در آن برای فروش قرار دهید باید از افزونه‌های متعددی استفاده کنید تا آن را مطابق با یک فروشگاه محصولات فیزیکی منظبق کنید.

کدام یک از افزونه‌های فروشگاهی مناسب‌تر است؟

اگر این سوال را از دیگرا بپرسید به احتمال زیاد اکثریت آنها ووکامرس را پیشنهاد خواهند داد و دلایل مختص خود را برای آن نیز دارند که می‌تواند شامل موارد زیر باشد.

  • محبوبیت بالای ووکامرس
  • تعداد سایت‌های فعال با ووکامرس
  • راه‌اندازی هر نوع فروشگاه محصولات فیزیکی و دانلودی
  • کدنویسی بهتر و بهینه‌تر
  • سئوی بالای ووکامرس
  • و..

اما در مقابل گروهی هم هستند که Edd را می‌پسندند و دلایل خاص خود را نیز برای آن دارند که می‌تواند شامل موارد زیر باشد.

  • طراحی شده مختص محصولات دانلودی
  • راحتی کار در فرآیند خرید
  • امکان راه‌اندازی با هر نوع قالب
  • و..

فاکتورهای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی

برای اینکه بخواهید فروشگاه اینترنتی خود را با استفاده از یکی از گزینه‌های فوق راه‌اندازی کنید لازم است تا فاکتورهای دیگری را نیز در نظر بگیرید تا در استفاده آنها مشکلی نداشته باشید که در زیر به تعدادی از آنها اشاره خواهم کرد.

  1. درگاه پرداخت بانکی: هنگام انتخاب افزونه در اولین قدم بررسی کنید که آیا برای درگاه پرداخت بانکی که قصد دارید از آن استفاده کنید افزونه مناسب طراحی شده است یا خیر؛ این مسئله هنگامی که درگاه پرداختی برای آن تهیه نشده باشد باعث می‌شود تا هزینه بیشتری صرف آن کنید تا افزونه را به صورت اختصاصی برا شما تهیه کنند.
  2. هزینه راه‌اندازی: با اینکه هر دوی این افزونه‌ها رایگان هستند اما در مقابل پوسته‌ها و افزونه‌های جانبی آن نیازمند هزینه هستند و برای اینکه بتوانید فروشگاه خود را به چیزی که مد نظر شماست نزدیک و نزدیک‌تر کنید لازم است تا از آنها استفاده کنید. افزونه ووکامرس در زمینه پوسته‌های تجاری موفق‎تر عمل کرده است و به وفور می‌توان آن را یافت اما در مقابل برای Edd این گونه نیست، هرچند که Edd را می‌توان بر روی هر پوسته‌ای با تغییرات جزیی راه اندای کرد.
  3. ناحیه کاربری: یکی از مهمترین مسائل در زمینه سایت این است که توجه ویژه‌ای بر روی ظاهر و UI آن داشته باشید. افزونه ووکامرس نیز در این زمینه موفق‌تر عمل کرده است و به راحتی می‌توان یک محیط کاربری برای مشتریان با ظاهری مناسب را تهیه کرد.

نحوه استفاده از لینک برای فروش فایل

همانطور که می‌دانید یکی از مشکلاتی که کاربران Edd دارند این است که در صورتی که هاست آنها مناسب نباشد و یا اینکه به دلیل حجم بالای محصولات دانلودی چون خرید یک هاست پیشنهاد نمیشود و لازم است تا حتما از هاست دانلود برای کاهش هزینه‌های سایت استفاده کرد، لینک محصولات تبدیل نشده و به صورت مستقیم به مشتریان نمایش داده خواهد شد، به ویژه اینکه در برنامه‌های همچون دانلود منیجر به راحتی می‌توانند به فایل مربوطه دسترسی یابند.

در مقابل ووکامرس در این مورد قوی عمل کرده و شما هر نوع لینکی که از هاست دانلود و حتی از آدرس دیگر در آن قرار دهید به صورت غیرمستقیم تبدیل خواهد شد. علاوه بر این قابلیتی که ووکامرس دارد این است که حتی اگر آدرس مستقیم فایل مورد نظر برای دانلود را داشته باشید تا زمانی که وارد هاست و یا FTP نشده باشید امکان دانلود آن را نخواهید داشت و با صفحه Forbiden مواجه می‎شوید.

نتیجه نهایی

بسیاری از کاربران به دلیل اینکه فرآیند خرید در ووکامرس وقت گیر است از آن صرف نظر می‌کنند اما لازم است بدانید که شما به راحتی قادر خواهید بود تا فرآیند خرید را مانند Edd در ووکامرس نیز ساده کنید. برای این منظور به آموزش حذف فیلدهای غیرضروری در ووکامرس مراجعه کنید.

پس اگر امنیت محصولات برای شما مهم است و نمی‌خواهید به راحتی محصولات شما در دسترس دیگران قرار گیرد و از طرفی استفاده از قالب مناسب با محیطی کاربر پسند را به دنبال دارید پیشنهاد می‌کنم برای راه‌اندازی فروشگاه فایل خود از افزونه ووکامرس استفاده کنید.

گذشته از آن همانطور که اشاره کردم افزونه ووکامرس از نظر سئو و بهینه سازی مناسب تر عمل کرده است و به راحتی می‌توانید در موتورهای جستجو در مقایسه با Edd در نتایج بالاتری قرار بگیرید.

شاد باشید..

5/5 - (1 امتیاز)
8 نظرات
  1. علی می گوید

    سلام ببخشید افزونه ای موجود هست بشه بصورت اتوماتیک ووکامرس رو به edd یا بالعکس تبدیل کنه

    1. صابر اعظمی می گوید

      سلام علی جان
      بله می‌تونید از افزونه Post Type Switcher استفاده کنید.

  2. محمد می گوید

    سلام یک سوال داریم امکانش هست مثلا ما الان 6ماه فروشگاهمون رو edd هست بعد منتقل کنیمش به ووکامرس امکان این کار هستش ؟

  3. ghazavatonline می گوید

    با سلام
    مانند مطالب دیگر شما در سایت هایی که نویسندگی می نمایید، مفید و کاربردی بوده و خاصه همراه با راهنمای برای نتیجه گیری نهایی است.
    با سپاس

  4. محمد حسین می گوید

    در اینکه ووکامرس برتره شکی نیست فقط فیلد های اضافیو برا محصولات دانلودی حذف کنید اگر دگ زیاد افزونه جانبی داشتینو مشکل پیشومد برید سراغ edd …

  5. سعید می گوید

    سلام.ببخشید من فروشگاهی دارم با افزونه edd که تا ند وقت پیش کاملا درست بود ولی چند وقتی هستش که درست کار نمیکنه و کاربران پس از خرید و پرداخت هزینه به صفحه ی پرداخت نا موفق ارجاع داده میشوند در حالی که پرداختشون کامل شده!!!میشه راهنمایی کنید چیکار کنم؟؟آیا فروشگاهمو منتقل کنم بر روی ووکامرس؟؟
    با تشکر

    1. عباس صادقی می گوید

      درود، بررسی کنید ببینید مشکل از افزونه درگاه بانکی نیست، با یک درگاه دیگه تست کنید. انتقال به ووکامرس میتونه راهکار آخر باشه چون بعد از انتقال لینک‌ها تغییر میکنند و برای مدتی رنکینگ گوگل رو از دست میدین.
      البته ووکامرس به مراتب انتخاب بهتری هست، موفق باشید

      1. سعید می گوید

        ممنون از راهنماییتون
        من از افزونه پرداخت زرین پال استفاده میکردم که افزونه ارین پال هم نصب کردم بازم مشکل حل نشد و انتقال پیدا میکنه به صفحه پرداخت ناموفق.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.