اینماد چیست و نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی
آنچه می خوانید
دریافت ای نماد یکی از مهم ترین قوانین کسب و کارهای فعال اینترنتی در ایران است که برای ادامه فعالیت کسب و کار و همچنین جذب رضایت کاربران الزامی است، اگر خدمات شما به صورت آنلاین انجام میشود موظف هستید که نماد اعتماد الکترونیکی خود را به صورت رسمی دریافت کنید، در این مقاله قصد داریم آموزش کامل دریافت ای نماد یا نماد اعتماد الکترونیکی و اطلاعاتی که مربوط به دریافت اینماد است را به شما ارائه دهیم.
اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟
ای نماد یک لوگوی رسمی از وبسایت enamad.ir برای تایید هویت مالک فروشگاه یا خدمات اینترنتی آن ارائه میشود، با دریافت لوگوی رسمی ای نماد ( مشتری ها و کاربران ) به شما و خدمات وبسایت شما اعتماد میکنند، درضمن این لوگو به صورت رسمی از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برای شما صادر خواهد شد.
آیا دریافت اینماد شامل پرداخت هزینه میشود؟
خیر، دریافت ای نماد به هیچ عنوان هزینهای ندارد و کاملا رایگان است اما اگر بخواهید احراز هویت خود را به صورت رسمی اعلام کنید؛ میتوانید ( تعهد نامه، کپی برابر اصل مدارک، هزینه های دفتر اسناد ) را پرداخت و مدارک را از طریق پست ارسال کنید.
انواع نماد اعتماد الکترونیکی:
- نماد دائم یک ستاره: این نماد پس از بررسیهای لازم توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و دارا بودن معیارهای مورد نظر به وبسایت اعطا میشود.
- نماد دائم دو ستاره: شرایط و مدارک نماد دو ستاره همانند نماد یک ستاره است، اما با تفاوت اینکه اگر وبسایت شما دارای گواهینامه SSL باشد و اطلاعات کاربر با استفاده از این گواهینامه کد شده باشد میتواند نماد دائم دو ستاره را دریافت کند.
ویژگیهای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی:
- اعتماد کاربران به وبسایت و خدمات شما
- قابلیت دریافت درگاه پرداخت بانکی
- قرار داد با اداره پست و سیستم تحویل در محل
مدت زمان دریافت نماد اعتماد الکترونیکی چقدر است؟
زمان دقیقی برای دریافت نماد هنوز به صورت رسمی اعلام نشده، اما اگر هر وبسایتی طبق قوانین و مقررات و ارسال دقیق مدارک را کامل ارائه دهد در اسرع وقت از سوی کارشناسان به مدت ۷ الی ۱۰ روز به وبسایت مورد نظر نماد اعتماد الکترونیکی اعطا میشود.
آیا نیازی به حضور فیزیکی برای تحویل مدارک لازم است؟
اگر شما به صورت حضوری در اداره مورد نظر مراجعه کنید تحت هیچ شرایطی مدارک شما را تایید نخواهند کرد، و نیازی به حضور فیزیکی شما نیست، برای دریافت تایید رسمی میتوانید مدارک مورد نظر را بعد از تایید اسناد با پست ارسال کنید، در غیر این صورت با حضور شخصی شما مدارک تحویل نخواهد گرفت.
مدارک لازم برای تایید نماد اعتماد الکترونیکی :
متقاضیان حقیقی:
- تصویر مجوز فعالیت (در صورت وجود )
- تعهدنامه شخصیت حقیقی
متقاضیان حقوقی ( تجاری / غیرتجاری ):
- تصویر آگهی روزنامه رسمی
- تصویر اصل اساسنامه
- آگهی آخرین تغییرات آدرس ( در صورت وجود )
- آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره ( در صورت وجود )
- آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت ( در صورت وجود )
- تعهدنامه شخصیت حقوقی
- تصویر پروانه / مجوز فعالیت
متقاضیان دولتی: تصویر نامه در سربرگ رسمی سازمان با امضای مقام مسئول مربوطه مبنی بر تعلق وبسایت به دستگاه دولتی مزبور.
شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی:
- صاحب امتیاز دامنه وبسایت ( نام فرد درخواست دهنده باید طبق مدارک ارسال کننده باشد )
- عرضهی خدمات و فروش کالا ( اگر در وبسایت شما خرید و فروشی انجام میشود مشمول به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی هستید در غیر این صورت نیازی به دریافت ای نماد نخواهید بود )
- قیمت محصولات و خدمات ( درج قیمت کامل و اطلاعات محصول مورد نظر )
- تایید صلاحیت ( اطلاعات شما از طرف پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا باید تایید شود، اگر پاسخ استعلام شما منفی باشد به لیست سیاه منتقل میشوید و پرونده به حالت تعلیق در میآید, برای حل این مشکل باید درخواست فرجام خواهی را در سایت ارسال کنید و از طریق دادگاه و تشکیل پرونده مسائل خود را حل کنید )
آموزش ثبت نام و دریافت ای نماد:
۱٫ ثبت نام در ای نماد
در مرحلهی اول به آدرس اینترنتی reg.enamad.ir/Panel مراجعه کنید و برروی ایجاد حساب کاربری کلیک کنید, در قسمت بعدی سپس نوع شخصیت یا شخص را مشخص و فرم مربوطه رو کامل کنید.
- ( بعد از تکمیل فرم و تایید یک لینک فعال سازی برای ایمیل شما ارسال میشود که باید آن را تایید کنید )
۲٫ تأیید اطلاعات هویتی
در این قسمت شما باید اطلاعات هویتی و محل سکونت خود را به صورت کامل و بدون غلط املایی وارد کنید.
- بعد از تکمیل فرم بالا به قسمت بعدی بارگذاری مدارک منتقل میشوید، در این قسمت شما موظف هستید ( تصویر کارت ملی خود، تصویر صفحهی اول شناسنامه ) و در صورت لزوم تصویر کارت پایان خدمت خود را بارگذاری یا آپلود کنید.
- فرمت عکس باید png یا jpg و حجم عکس شما باید کمتر ۱۰۰۰ کیلوبایت آپلود شود
- بعد از بارگذاری مدارک موجود به قسمت بعدی میروید، در این قسمت شما باید اطلاعات تماس خود را طبق دستورالعمل داده شده وارد و تایید کنید.
۳٫ اطلاعات کسب و کار
در این مرحله باید نام فارسی, نوع کسب و کار و اطلاعات تماس خود را به علاوهی اطلاعات خواسته شده را وارد کنید.
۴٫ عملیات اخد تاییدیه فنی
تأییدیه فنی به منظور صحت مالکیت اصلی وبسایت میباشد، در این قسمت از چندین روش برای تایید حساب خود میتوانید به صورت دلخواه استفاده کنید.
۵٫ احراز صحت رسمی کسبوکار
در این بخش آدرس پستی شما چک میشود و موظف هستید که قبل از ارسال هزینهی آن را به صورت آنلاین پرداخت کنید, محتویات این بسته یک کد چند رقمی میباشد که باید آن را در سامانه ای نماد وارد و تایید کنید, به علاوه در این بسته یک تعهد نامه وجود دارد که باید آن را تکمیل و در دفتر ثبت اسناد امضا کنید.
۶٫ چک لیست
توجه داشته باشید که قبل از ارسال مدارک و تشکیل پرونده موارد گفته شده در چک لیست را باید به صورت کامل رعایت کرده باشید، در غیر این صورت نقض این موارد باعث وقفه در گرفتن ای نماد اعتماد الکترونیکی شما خواهد شد.
- بررسی هر بار پرونده اصولا یک تا هفت روز زمان خواهد برد.
۷٫ اعطای نماد اعتماد الکترونیکی
در این مرحله نماد شما بعد از بررسی های موجود با موفقیت صادر شده و میتوانید کد Html لوگوی را در وبسایت خود قرار دهید.
- نکته : اگر وبسایت وردپرسی دارید میتوانید با استفاده از افزونهی Logo Manager For Enamad تغییرات بهتری را برای لوگوی خود اعمال کنید.
سوالات متداول:
۱٫ زمان اعتبار ای نماد من چقدر است و چه زمانی میتوانم آن را تمدید کنم؟
اعتبار زمان ای نماد شما به مدت یک سال است و ۳ هفته قبل از انقضای اعتبار خود باید اطلاعات کاربری خود را در پنل ای نماد بروزرسانی کنید.
۲٫ آیا امکان تغییر دامنه برای ای نماد وجود دارد ؟
متاسفانه خیر، ولی میتوانید در پنل کاربری خود یک کسب و کار جدید اضافه کنید.
۳٫ آیا امکان این وجود دارد که بتوانیم شخصیت حقیقی یا حقوقی را تغییر دهیم ؟
بله این امکان وجود دارد، برای اینکار شما باید در قسمت پشتیبانی تیکت ارسال کنید و موضوع خود را با کارشناسان مربوطه درمیان بگذارید.
۴٫ آیا امکان لغو ای نماد نیز وجود دارد ؟
برای لغو ای نماد باید درخواست ابطال خود را به شماره فکس ( ۸۸۹۶۸۰۷۲ ) ارسال کنید; این درخواست نامه باید شامل دلیل لغو ای نماد، نام اصلی امتیاز صاحب نماد اعتماد الکترونیکی، امضا، شناسه، آدرس دامنه، کپی صفحه اول شناسنامه یا کارت ملی باشد. ( توجه داشته باشید که بعد از ارسال ابطال نامه درگاه اینترنتی شما هم لغو خواهد شد )
نتیجه گیری:
اگر وبسایت شما تخلفی نداشته باشد و شکایات خود را با مصرفکنندگان خود حل کرده باشید میتوانید اعتبار خود را به راحتی تمدید کنید, در غیر این صورت اگر شکایاتی داشته باشید و آن را حلوفصل نکرده باشید احتمال آن وجود دارد که ای نماد شما تا یک سال دیگر تمدید نشود. به طور کلی گرفتن اینماد برای سایتهایی که فعالیتهای تجاری انجام میدهند و از درگاههای پرداخت استفاده میکنند بسیار حائز اهمیت است؛ مخاطبین با دیدن ای نماد به سایت اعتماد بیشتری کرده و راحتتر خرید خواهند کرد.
اگر شما هم در حین ثبت نام برای دریافت ای نماد با مشکلی مواجه شدید میتوانید از قسمت نظرات همین مقاله با ما در ارتباط باشید تا در کمترین زمان ممکن پاسخگو شما عزیزان باشیم.