تغییرات نسخه موبایل گوگل و نکات پیرامون آن
تغییرات نسخه موبایل گوگل درست از زمانی آغاز شد که کاربران موبایلی به لطف خرید اندروید توسط گوگل، و ظهور دیوایسهای مختلف موبایلی در این زمینه روز به روز افزایش یافت تا جایی که طبق پیشبینیهای انجام شده درست در سال 2016 کاربران موبایلی از کاربران رومیزی و دسکتاپ پیشی گرفتند.
طبق آمار و بررسیهای انجام گرفته این روزها حدود 60 درصد از استفاده کنندگان دنیای اینترنت و جستجوگران در موتورهای جستجو را کاربران موبایلی تشکیل میدهند. بنابراین لازم بود تا گوگل در نسخه موبایلی خود تغییرات اساسی را ایجاد کرده و بهترین نتایج را به این کاربران ارائه دهد.
در این مقاله از دکتر وردپرس قصد دارم تا به معرفی 5 نکته اساسی پیرامون تغییرات نسخه موبایل گوگل که در سالهای اخیر رخ داده است بپردازم که با تکیه بر این نکات و یافتن راه درست قادر خواهید بود تا در نتایجی که برای کاربران موبایلی نمایش داده میشود سایت خود را بهینه کنید.
تغییرات نسخه موبایل گوگل
پیش از ذکر نکات لازم میدانم که به تعدادی از تغییرات عمده که در نسخه موبایل گوگل رخ داده است بپردازم. اصولا در پی تغییراتی که گوگل برای کاربران موبایلی داشته است دو مورد از آنها اساسیترین تغییرات ایجاد شده هستند که عبارتند از:
- اولویت نمایش نتایج جستجو در نسخه موبایل برای سایتهایی که با نسخه موبایل هماهنگ بوده و در اصطلاح ریسپانسیو هستند. برای اینکه سرعت سایت یکی از مهمترین اولویتها در سئو و بهینه سازی سایت میباشد بنابراین سایتهایی که ریسپانسیو هستند سریعتر لود شده و گوگل به همین دلیل امتیاز ویژهای را برای انها نیز در نظر گرفته است.
- به لطف خرید سیستم عامل اندروید توسط گوگل این اپلیکیشنها در نتایج جستجو نمایش داده شده و همچنین محتوای مرتبط با اپلیکیشنها نیز در اولویت نتایج است. به عنوان نمونه اگر به دنبال مکانی باشید اولویت با نرمافزار اندرویدی Google Maps خواهد بود و در اولین نتیجه قادر خواهید بود تا مستقیما از صفحه نتایج به برنامه مورد نظر در مکان جستجو شده هدایت شوید.
همانطور که در بالا نیز اشاره کردم بیش از 60٪ ترافیک در جستجوی گوگل را کاربران موبایلی تشکیل میدهند؛ بنابراین جای تعجب نیست که اهمیت ویژهای به انها داده میشود.
1- جایی برای نگرانی ندارید!
بعد از ورود عرصه اپلیکیشنها به نسخه موبایلی گوگل کاربران قادر خواهند بود تا به راحتی از طریق مرورگر به برنامه مورد نظر دسترسی داشته و با کلیک بر روی هر لینکی از صفحات سایت مستقیما به محتوای مورد نظر در درون برنامه هدایت شوند. جالب است، نه؟! ?
این کار نه تنها کاربر را به درون اپلیکیشن هدایت نمیکند بلکه پا را فراتر نهاده و حتی کاربران قادر خواهند بود تا به لینک مستقیمی از فایلهای قرار داده شده نیز دسترسی داشته باشند.
تنها با داشتن یک سایت ریسپانسیو همه چیز درست و بهینه نخواهد بود
ممکن است سایت شما به بهترین وجه ممکن ریسپانسیو بوده و در کوتاهترین زمان ممکن نیز بارگزاری شود، اما تا زمانی که گوگل سایت شما را به عنوان Mobile Friendly نشناسد این کار تاثیری نخواهد داشت. پس در قدم اول باید بررسی کنید که وبسایت شما از نظر گوگل برای موبایل بهینه شده است یا خیر؟!
برای بررسی این مورد میتوانید از ابزار خود گوگل استفاده کنید. برای این مورد به صفحه Mobile-Friendly Test در گوگل مراجعه کرده و آدرس خود را مشابه تصویر وارد کرده و بر روی دکمه Run Test کلیک کرده و منتظر بمانید تا سایت شما آنالیز شود.
پس از کلیک بر روی این گزینه منتظر بمانید تا سایت شما آنالیز شده و نتیجه را مشاهده کنید. در صورتی که سایت شما به درستی برای نسخه موبایل سازگار شده است با کلیک بر روی گزینه submit to google نتیجه آن را ثبت کنید.
2- ایندکس اپلیکیشنها چیز تازهای نیست!
گوگل پروژه مربوط به ایندکس برنامهها و اپلیکیشنهای اندروید را در سال 2013 جهت تشویق به ساخت نرمافزارهای موبایلی کلید زده است و برای برنامهها تابع آن تعریف شده است. تفاوتی که در نسخه فعلی این پروژه با قبل آن وجود دارد این است که برنامههایی که هنوز دانلود و نصب نشدهاند نیز در نتایج نمایش داده میشوند.
نحوه کارکرد آن نیز اینگونه است که وقتی برای سایت خود نسخه اندروید میسازید، از طریق App Indexing API ارتباط کلیه لینکهای موجود در نتایج با برنامه ایجاد شده و و با کلیک بر روی لینک مورد نظر صفحه آن در برنامه نصب شده نمایش داده میشود.
3- استفاده از این امکان محدود به اندروید است!
شاید فکر کنید که کمی خودخواهانه باشد، اما گوگل این امکان را صرفا برای سیستمعامل اندروید پیادهسازی کرده است و تنها نرمافزارهای اندرویدی قادر هستند تا از API مورد نظر استفاده کنند. اما جای نگرانی نیست، این امکان طی اخبار منتشر شده برای کاربران IOS نیز در دسترس قرار خواهد گرفت.
4- سایت یا اپلیکیشن؟!
با این تفاسیر حتما این سوال در ذهن شما نقش بسته است که از سایت استفاده کنید و آن را ریسپانسیو کنید و یا اینکه یک نسخه موبایل برای آن ایجاد کنید؟! واقعیت امر این است که در جدیدترین بهروزرسانی گوگل هر دوی این موارد ارزشمند هستند، و اگر از آن به عنوان یک استراتژی مهم یاد کنیم هردوی انها لازم و به یکدیگر وابسته هستند.
اما از آنجایی که جستجو در برنامه از طریق وبسایت صورت میگیرد و کاربران از موتور جستجو وارد آن نمیشوند لذا بایستی همچنان بر روی ریسپانسیو کردن سایت حساب جدا و مهمتری باز کنید. استفاده از اپلیکیشن بیشتر میتواند از نظر رابط کاربری و تلقین یک حس برتری برای کاربران قلمداد شود.
5- حرکتی رو به جلو داشته باشید!
اینکه در این بازی چه کسانی موفق هستند مهم است. وبسایتهایی که هم از نسخه ریسپانسیو سایت استفاده میکنند و هم از نسخهي نرمافزار موبایل در این مسابقه در اولویت قرار دارند. چرا که دید ظاهری برای کاربران نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. پس ضمن اینکه سایت خود را برای موتور جستجو بهینهسازی میکنید همراستا و همجهت با آن نیز با استفاده از ابزاری همچون برنامه موبایل برای وبسایت خود نیز رابط کاربری را بالا ببرید.
بازندگان این مسابقه وبسایتهایی هستند که به این دو مورد اهمیت ندهند.