بهینه سازی دیتابیس وردپرس با Optimize Database after Deleting Revisions
بهینه سازی دیتابیس وردپرس یکی از راههایی است که با استفاده از آن قادر خواهید بود تا سرعت وبسایت وردپرسی خود را تا حد مطلوبی افزایش دهید. چرا که هر چه حجم دیتابیس سایت شما کمتر باشد و دیتاهای نامرتبط در آن حذف شوند دادهها و درخواستها سریعتر پردازش شده و در نهایت سرعت سایت افزایش مییابد.
یکی از راههای بهینهسازی دیتابیس از طریق رونوشتها در وردپرس صورت میگیرد. رونوشت یکی از قابلیتهای وردپرس است که وقتی در حال تهیه مطلب و نوشته در سایت خود هستید وردپرس به صورت خودکار از آخرین تغییرات انجام گرفته بر روی وردپرس پشتیبانی گرفته و در خود ذخیره میکند.
بنابراین هرگاه ارتباط شما با سایت وردپرسی به هر دلیلی قطع شود آخرین تغییرات انجام گرفته در هر مرحله در سایت قرار دارد و به همین ترتیب با اتصال مجدد میتوانید به ادامه نوشته خود بپردازید و چیزی را از دست ندهید.
اما مشکلی که در رونوشتها وجود دارد این است که با گذشت مدت زمان طولانی تعداد رونوشت مطالب افزایش یافته و دادههای مختلفی در دیتابیس بر روی هم انباشته میشوند که خود این موضوع باعث کاهش شدید سرعت سایت و پردازش اطلاعات آن میگردد. بنابراین لازم است تا هرازگاهی رونوشتهای مطالب را حذف کنید.
بهینه سازی دیتابیس وردپرس
در مقالات پیشین به نحوه حذف رونوشتها در وردپرس پرداختم، اما در این مقاله از دکتر وردپرس قصد دارم تا به معرفی افزونه ای بپردازم که با استفاده از آن قادر خواهید بود تا تنظیمات خاص خود را برای حذف رونوشتها در وردپرس ایجاد کنید تا این دادهها به صورت مرتب از سایت حذف شده و جداول وردپرس را نیز بهینهسازی کنید.
افزونهای که قصد معرفی آن را دارم با عنوان Optimize Database after Deleting Revisions در مخزن وردپرس به ثبت رسیده است و تاکنون توانسته است تا بیش از 80.000 نصب فعال و کسب امتیاز 4.8 را ازآن خود نماید.
نصب و فعال سازی
پس از نصب و فعال سازی این افزونه مشابه تصویر زیر منویی با عنوان Optimize Database در بخش تنظیمات سایت وردپرسی شما افزوده خواهد شد، روی آن کلیک کنید تا به صفحه افزونه هدایت شده و شروع به بهینه سازی دیتابیس خود کنید.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید در صورتی که مایل هستید تا رونوشتها به صورت خودکار بعد از مدت زمانی که تعیین میکنید از سایت حذف شوند ابتدا تیک گزینه Delete revisions older than را فعال کرده و سپس زمان دلخواه خود را بر اساس روز وارد کنید.
وردپرس به صورت خودکار هنگام تهیه رونوشت مطالب از هر تغییری که بر روی نوشته انجام میگیرد یک ذخیره ایجاد میکند که با مراجعه به رونوشت مطالب قادر خواهید بود تا به هر یک از آنها دسترسی داشته باشید، بنابراین اگر میخواهید تا تعداد رونوشت برای هر نوشته را محدود کنید تیک گزینه حداکثر تعداد ذخیره رونوشت های اخیر به ازای هر پست / صفحه را فعال کرده و تعداد دلخواه خود را وارد کنید. روشن است که در صورتی که تعداد رونوشت از این تعداد بیشتر شوند رونوشتهای قبلی حذف خواهند شد.
تیک سایر گزینهها را پس از حذف رونوشتها برای بهینهسازی دیتابیس وردپرس بر اساس چیزی که میخواهید سفارشی سازی کرده و سپس به بخش زمانبند مراحعه کنید.
در بخش زمانبند قادر خواهید بود تا زمانبندی دلخواهی برای حذف رونوشتها در وردپرس ایجاد کرده و بهینهسازی دیتابیس وردپرس از طریق رونوشتها را به صورت ساعتی، دو بار در روز، روزانه، هفتگی و ماهانه زمانبندی کنید. در صورت زمانبندی کردن برنامهای که ایجاد میکنید به صورت خودکار اعمال شده و رونوشتها حذف خواهند شد.
یکی از اتفاقاتی که پس از رونوشتها انجام میگیرد این است که صرفا به محتوای نوشته محدود نمیشود و به سایر جداول وردپرس که مربوط به افزونهها مختلف و دادههای انها نیز میباشد تلقی خواهد شد. بنابراین وقتی شما رونوشت خود را پاک میکنید عملا فقط بخش نوشتهها تغییر خواهند کرد و دیتای موجود در جداول افزونهها باقی خواهند ماند.
لذا به قسمت پایین همین صفحه اسکرول کرده و کلیه جداولی که تحت تاثیر رونوشت مطالب وردپرس قرار دارد را انتخاب کنید تا پس از حذف رونوشت دادههای جداول نیز بهینه شده و اطلاعاتی که در حالت ذخیره شده باقی هستند نیز از جداول حذف شوند.
در نهایت اگر به صورت دستی این کار را انجام میدهید بر روی دکمه برو به بهینهساز و اگر به صورت خودکار یک زمانبندی برای آن ایحاد میکنید بر روی ذخیره تنظیمات کلیک کنید.
حال بر روی گزینه شروع بهینه سازی کلیک کرده و منتظر بمانید تا دیتابیس سایت شما بهینهسازی شود. بسته به حجم دیتابیس سایت این کار ممکن از چند دقیقهای طول بکشد، بنابراین تا انتهای انجام بهینهسازی شکیبا باشید.
در نهایت دادههای موجود در دیتابیس بهینه شده و گزارشگیری آنها را نیز در صفحهای مشابه تصویر فوق میتوانید مشاهده کنید. از آنجایی که افزونه در حالت لوکال تست شده و دیتابیس خاصی موجود نیست بهیهسازی خاصی را در نتیجه تصاویر نمیبینید، اما در حالتی سایت آنلاین بوده و حجم بالایی از دیتابیس را داشته باشید وضعیت فرق میکند.
شاد باشید..
سلام از نظر کارایی این افزونه نسبت به WP-Optimize چطوره است؟
درود، افزونه wp-optimize قابلیتهای بیشتری رو برای بهینه سازی دیتابیس داره اما این افزونه صرفا برای بهینه سازی دیتابیس از نظر رونوشت و دادههای ذخیره شده افزونههای مختلف داخل پایگاه داده هست!
هر دو افزونه رو میشه داشت یا از بین این دو یکی کفایت میکنه؟
هر دو رو هم میشه، اما همونطور که گفتم یکیش صرفا برای رونوشت ساخته شده و یکی برای امکانات بیشتر؛ اگر فقط هدفتون بهینه کردن رونوشتها هستش همین کفایت میکنه اما اگر قابلیتهای دیگه هم نیاز دارید از wp-optimize استفاده کنید.
موفق باشید☺