10 اصل برای طراحی سایت

اگر وبلاگ یا وب سایتی دارین و دوست دارید تا مثل هر وب مستری وب سایت شما پیشرفت داشته باشه و روز به روز پربازدید تر و بهتر بشه امروز قصد دارم تا 10 نکته پایه در رابطه با طراحی سایت رو برای شما بگم.البته این مقاله ترجمه یک مقاله خارجی هستش.من خودم قبلا یک مقاله از تجربیات خودم برای بهبود وضعیت سایت نوشتم.

1-معرفی مناسب سایت یا وبلاگ

معمولا توضیح مختصری در صفحه اول یا خوده عنوان سایت می تونه بازدید کننده را آگاه کنه که این سایت کجاست و چه جور مطالبی توش پیدا میشه.همچنین لیستی از عنوان آخرین مطالب خود در منوها یا فوتر سایت قرار بدید که خود گویای زمینه فعالیت سایت شماست.

2-ساده و قابل دسترس بودن بخش های مختلف

سربرگ ها و منوهای ساده و قابل دسترس داشته باشید که کاربر به سادگی اگر دنبال چیزی گشت بتونه پیدا کنه.همچنین قسمتی برای جستجو در سایت خود داشته باشید تا کاربر بتونه اگر که به دنبال مطلبی هست پیداش کنه.

3-استفاده نکردن بیش از حد از عناصر گرافیکی

ترجیحا قالب ساده و کم حجمی داشته باشید تا خیلی شکیل تر باشه ظاهر سایت و مهم تر ازهمه سایت با یک سرعت مناسب و خوب بالا بیاد و کاربر زیاد معطل باز شدن سایت نشه.

4-نقشه سایت

نقشه سایت یا sitemap به صورت های مختلف وجود داره و می تونه در بعضی سایت ها مفید باشه.نقشه سایت در درجه اول برای بهبود وضعیت سئو سایت شما مهم می باشد دوم اگر نقشه سایتی داشته باشید تا کاربر بتونه به راحتی بخونه می تونه کمک کننده باشه.ولی من فکر کنم تو سایت های ایرانی فقط به درد همون گوگل و سئو بخوره !

5-به کاربر چیزی تحمیل نکنید

شاید زیاد دیده باشید که در بعضی سایت ها پیغامی می آید که شما در این سایت عضو نیستید و … یا باید یک فیلدی را حتما پرکنید.این جور کار ها بیشتر لطمه به سایت می زنه تا جلب بیشتر کاربر.اگر کسی بخواد خوب عضو میشه زوری نیست که !

6-صفحه ای قابل اسکن با چشم داشته باشید

سایت را طوری طراحی کنید که چشم کاربر بتونه به راحتی مکان های مختلف رو اسکن کنه و سردرگم تو سایت نشه.

تحقیقات نشان داده که چشم بازدیدکننده ها به شکل حرف F تو سایت میگرده.مثل شکل زیر.یعنی میاد به طرف پائین و کمی سمت راست.البته این مطلب برای سایت های انگلیسی زبان می باشد.من فکر کنم در سایت های فارسی زبان به شکل F برعکس باشه !

7-استفاده مناسب از منوهای کشویی

من برای اولین مطلبم تو سایت یک منوی کشویی برای وردپرس و سایت ها قرار دادم.از منوهای کشویی در جای مناسب و به خوبی استفاده کنید.این کار می تونه کمک کننده باشه ولی اگر در جای مناسب نباشه یا طراحی خوبی نداشته باشه میتونه دردسر ساز شه برای بازدید کننده.

8-feedback یا بازخورد های با معنای داشته باشید

اگر صفحه ای وجود نداشته باشد با ارور 404 مواجه میشه.اون صفحه رو به خوبی تنظیم کنید و یک لینک به قسمت های مهم سایت خود بدید تا بازدید کننده به صفحه موردنظر هدایت بشه.همچنین این کارو باید در صفحات جستجو و … انجام بدید.

9-از جاوا اسکریپت زیاد استفاده نکنید

سعی کنید تا جای ممکن زیاد از جاوا اسکریپت استفاده نکنید.صفحات دیر بارگزاری میشه و کلا تجربه و غیر تجربه ثابت کرده استفاده نکنید بهتره.البته در سایت هایی مثل پخش ویدئو و … خوب لازمه ولی تا جای ممکن استفاده نکنید

10-اجتناب از capptcha ها

این captcha ها برای شناسایی روبات های اینترنت از انسان ها می باشد.ولی معمولا وقت گیر و بعضی اوقات دردسر ساز میشه برای بازدید کننده.پس بهتره اگر مسئله امنیتی و یا اسپم وجود نداره برای شما ازین مورد صرف نظر کنید !

منبع مقاله

امتیاز شما برای این مقاله
3 نظرات
  1. طلاپیشه می گوید

    تشکر

  2. محمد می گوید

    سلام خدا قوت
    ببخشید میخوستم بپرسم آیا گوگل مقاله‌هایی رو که به صورت xhtml پیوست شده رو ایندکس میکنه یا نه؟

  3. حسام می گوید

    سلام ارش جان من اگر یه سایت داشته باشم چطوری قالبی که خودم طراحی کردم در ان قرار دهم خیلی وقت هست دنبال حل این مشکل هستم لطفا جواب دهید و یه چیز دیگه وردپرس یا جوملا یا….. چه کاری انجام می دهند اگر در جای دیگر اموزش اینها هست لطفا راهنمایی کنید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.